Βασιλικός Π.
Ο Βασιλικός Πολτός είναι κρεμώδη ουσία που εκκρίνεται από τους υποφαρυγγικούς αδένες των εργατριών μελισσών. Προορίζεται για την διατροφή όλων των ατελών στα­δίων της μέλισσας γι’ αυτό και ονομάζεται "γάλα των μελισσών". Η ονομασία "βασιλικός πολτός" (Β.Π.) προέρχεται από το ότι οι προνύμφες που προορίζονται να γίνουν βασίλισσες, καθώς επίσης και η ενήλικες βασίλισσες, τρέφονται αποκλειστικά με μεγάλη ποσότητα από τη τροφή αυτή. Στο Β.Π. βρίσκεται ο καθοριστικός εκείνος παράγοντας που μετατρέπει τη μέλισσα από εργάτρια σε βασίλισσα.

Γυρνώντας 30 χρόνια πίσω ο Νικολακάκης Κωνσταντίνος ήθελε να ασχοληθεί με τη μελισσοκομεία. Εκείνη την εποχή η μελισσοκομεία ήταν πάρα πολύ δύσκολη διότι δεν υπήρχαν προσβάσεις σε όλα τα ορεινά χωρία με αυτοκίνητο, δεν υπήρχαν οι απαραίτητες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις (λίγοι επιστήμονες είχαν ασχοληθεί με τη μελισσοκομία) και το κυριότερο οι μελισσοκόμοι εκείνης της εποχής ήταν λίγοι και δεν μετέδιδαν τα μυστικά του επαγγέλματος. Μετά από επίμονες προσπάθειες κατάφερε το 1976 να μπει στο χώρο της μελισσοκομίας αγοράζοντας 12 κυψέλες. Αυτή ήταν η αρχή του ξεκινήματος της οικ. Νικολακάκη στη μελισσοκομία.
Εκείνα τα χρόνια είχαν ξεκινήσει σεμινάρια στο Κ.Ε.Γ.Ε Χανίων τα οποία παρακολουθούσαν συστηματικά και σε συνδυασμό με τη πρακτική στις μέλισσες έφτασαν στο σημείο να έχουν πολλές γνώσεις στις μέλισσες και στη παραγωγή μελιού. Με αυτές τις γνώσεις χρόνο με το χρόνο αύξησαν των αριθμό των κυψελών.
Λίγα χρόνια αργότερα μπήκανε και τα νεότερα μέλη της οικογένειας στο χώρο της μελισσοκομίας. Τα τελευταία χρόνια, κοιτάζοντας στην αγορά ( Super Markets ) το Κρητικό μέλι αδικείται. Γι' αυτό το λόγο στην προσπάθεια μας να αναδείξουμε το Κρητικό μέλι, από θέμα υγιεινής διατροφής , προχωρήσαμε στη δημιουργία μιας σύγχρονης μονάδας τυποποιήσεις μελιού η οποία στεγάζετε στο Βιομηχανικό Πάρκο Χανίων (ΒΙΟ.ΠΑ.). Με αύτη μας την ενέργεια το μέλι με την επωνυμία ‘ΑΡΩΜΑ ΚΡΗΤΗΣ' θέλουμε να γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο για την πραγματική Κρητική του γεύση και θρεπτική αξία.

Η πρώτη φυγοκεντρική μηχανή για την αποκομιδή του μελιού

Κρητικό μέλι από Θυμάρι, Άνθη, Α1
Κρητικό μέλι από Θυμάρι, Άνθη, Α2
Κρητικό μέλι από Θυμάρι, Άνθη αναμειγμένο με ξηρούς καρπούς Α3
Κρητικό μέλι από Θυμάρι, Άνθη, Α4
Κρητικό μέλι από Θυμάρι, Άνθη, Β1
Κρητικό μέλι από Θυμάρι, Άνθη, Β2
Μέλι σε μεταλλική συσκευασία

  

Αρχική | Εταιρία | Προϊόντα | Παραγγελίες | Κρητικό Μέλι | Επικοινωνία

Web hosting By Hostsun Web Services